ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΣΤΟΝ ΚΟΛΩΝΟ

H "τρυφερή αγκαλίτσα"  παιδικός σταθμός στην περιοχή του Κολωνού, προετοιμάζεται να "κρατήσει" στην αγκάλη της , για δυο ακόμα χρόνια , τα χρόνια του νηπιαγωγείου τα παιδιά της.  Επίσης στην περιοχή του Κολωνού , πολύ κοντά στην αρχική μονάδα,  από φέτος θα λειτουργήσει αυτόνομα νηπιαγωγείο.

 Η αρχική οικοδομική άδεια είναι του έτους 1975 κι εκ τότε στέγαζε σημαντικούς εκπαιδευτικούς οργανισμούς. Προκειμένου να στεγάσει νήπια με ασφάλεια έγιναν τροποποιήσεις στο εσωτερικό και στις όψεις του κτηρίου. Κύριο μέλημα ήταν να δημιουργηθούν χώροι ασφαλείς, ευχάριστοι κι εναρμονισμένοι με την παιδική ηλικία, προκειμένου τα παιδιά που θα φιλοξενηθούν να ζήσουν δημιουργικά μέσα σε αυτούς.

  Το ισχυρό μέτωπο στην πολυσύχναστη πλευρά του δρόμου, ανέδειξε την ανάγκη για δημιουργία ενός προστατευμένου και ήσυχου αύλειου χώρου στον ακάλυπτο του κτηρίου, ο οποίος επικοινωνεί άμεσα τόσο με τη στάθμη του ισογείου, όσο και με το υπόγειο. Έτσι ο χώρος, στον οποίο έχουν ενεργό ρόλο τα παιδιά, γίνεται βιωματικός, καθώς εσωτερικό κι εξωτερικό συνδιαλέγονται. Το δώμα μετατράπηκε σε έναν δεύτερο χώρο εκτόνωσης, ο οποίος σχεδιάστηκε με γνώμονα τις παραμέτρους της σκίασης και της ιδιωτικότητας των νηπίων. Οι λιλιπούτειοι έχουν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν αυτόν τον χώρο, σύμφωνα με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα .